Zaterdag 16 maart

Zaterdag 16 maart

100.00
Quantity:
Inschrijven

Gedurende deze workshop krijg je eerst een algemene inleiding en basis historiek van het atelier en druktechnieken. De werking van de verschillende machines wordt getoond, alsook drukvoorbeelden en materialen.

Vervolgens duik je zelf de schuiven in, en staan de persen tot jullie beschikking. We hebben twee proefpersen, waarop posters worden gedrukt met ons arsenaal aan houten letters en vormen. Op de kleinere handpersen kunnen kaarten worden gedrukt met loden letters. Denk gerust al op voorhand na wat je thuis aan je muur wil zien hangen. Let wel, hoe kleiner de letters en vormen waarmee je wil werken, hoe intensiever en tijdrovender het proces.

Voor deze workshop is geen specifieke voorkennis vereist, met een gezonde dosis enthousiasme kom je al een heel eind. Minimumleeftijd toch liefst 12 jaar, moest je met (je) kinderen willen komen.

Om deze workshops vlot te laten verlopen, gaan we met minstens 4 en maximaal 8 deelnemers aan de slag. We willen elkaar immers niet voor de voet lopen en verdringen aan de persen.

Zaterdag 16 maart 2019
van 10u tot 17u
Transvaalstraat 26, 2600 Berchem

In de prijs inbegrepen:
- materiaalkosten (inkt en papier)
- koffie, thee, drank en versnaperingen
- wij kuisen achteraf de persen wel ;)
- je neemt uiteraard je zelf gedrukte posters of kaarten mee naar huis

Zelf te voorzien:
- een schort en/of kleren die vuil mogen worden
- lunch

Let op, bij onvoldoende inschrijvingen zal de workshop niet doorgaan, of kan er wat geschoven worden met data.
We brengen je tijdig op de hoogte.